Internet mobil de la Orange

Nu ma mai inteleg deloc cu Internet-ul de la Orange. La inceput am fost foarte incantat. Dar in ultimul timp cred ca au avut probleme cu reteaua. Mi-a picat de cateva ori si pe telefon.
As vrea prin acest articol sa va atrag atentia asupra unui fapt. Eu mi-am achizitionat modemul de la Say este un distribuitor Orange. E am facut un abonament de vreo 10 Euro cu TVA inclus. Ei m-au asigurat in magazin ca o sa am un trafic de 6Gb inclusi la o viteza de 7.2Mbps cea ce mi s-a parut rezon. (era o promotie) Cei 6Gb chiar sunt pe bune si se pastreaza viteza "aia buna" pana ii depasesti. Dar ce este nasol este ca viteza nu este nici pe departe 7.2Mbps ci undeva intre 1.5 - 1.7 Mbps (si asta in zile bune).

Ati putea sa spuneti dar sti aici este vorba de semnalul pe care il ai. Da, asa zic si eu, dar in momentul cand ai semnal full 3G+ nu cred ca mai este vorba de semnal ci de total altceva. Aici este vorba poate de multa marlanie. Ce distractiv a fost, am intrat un pic mai adanc in problema modemurilor si caut eu pe net si imi dau seama ca am cumparat un modem de 3.5Mbps dar abonamentul era de 7.2Mbps. E intial am zis ca este o scapare a celor care vindeau in magazin. Am sunat in timp util la magazin sa-mi schimb modemul cu altul care se suporte 7.2 ca doar de asta dau un ban in plus sau de asta am cumparat de la ei.

Dar am aflat cu stupoare ca doar astfel de modemuri au in magazin si ca nu au ce sa-mi faca. De fapt cand i-am intrebat pe cei de la Say ca stiti ca mi-ati dat un modem care suporta o viteza mai mica decat abonamentul acestia au parut foarte foarte departe si parca atunci aflasera ca aceste modemuri au si ele niste specificatii si nu se vand chiar dupa ureche ci in concordanta cu cea ce platesti si in functie de ce abonament ai.

Personal cred ca aceasta situatie se intalneste la toti provideri de internet mobil din tara. Nu cred ca a depasit cineva in tara asta, o viteza de maxim 2-3.5Mbps - asta inseamna vreo 256 - 400 KBps real. Am ajuns la concluzia ca exista o limitare pe la 3.5Mbps ca altfel nu imi explic. Inca tin sub control aceasta tehnologie, sau reteua este prea invechita ca sa suporta viteze mai mari de 3.5Mbps.

Comentarii

celmaibun a spus…
trebuia să te aştepţi la ceva de genul..niciodată n-o să se ridice un produs la nivelul promisiunilor :)
Sebi a spus…
Oricum o sa ma dezabonez cand or sa vina cei de la RDS prin zona.

Postări populare de pe acest blog

Need For Speed World

Cum se reseteaza setarile de display consola Sony PS3 ?