Treceți la conținutul principal

Diverse

Cat de mult ma indispune perioada asta a anului. Totul este de gri, nu este nici cald nici frig. Nu imi plac zonele astea de trecere intre anotimpuri. [cel putin asa o vad eu].

Parca toata lumea asteapta sa se mareasca ziua si sa vina VARA ca m-am saturat de zapada si mocirla. Oricum iarna este destul de nasol in Bucuresti, vara in august cand este cald si cand toata lumea este plecata in concediu este cel mai bine in acest oras.
Deja de acum incepe sa creasca traficul si sa ajungem din ce in ce mai greu la servici sau acasa. Dar mergem asa, ca urmeaza sa avem parte de semafoare mai inteligente decat astea pe care le avem acum, domn primar vrea sa puna niste senzori in asfalt sa dea niste informatii imediate despre trafic alora care dorm in sectiile de monitorizat traficul din Bucuresti. Eu cred ca nu o sa ajute foarte mult. Ma uitam astazi la preturile carburantului care a crescut alarmant de mult, o sa ajungem sa ne uitam la cei care alimenteaza la pompa ca la cine stie ce magnati, o sa mergem la pompa decat in zi de sarbatoare cand o sa ne permitem sa scoate masina la sosea. Nu stiu pana cand o sa creasca pretul, ca deja masina devine un lux.
Ma gandesc ce bine a fost anul trecut cand scazuse pretul aproape de 3 lei, parca ma ingrasam cand alimentam.

Sa fie RATB-ul solutia?

Comentarii

Corina a spus…
Toate se scumpesc in conditiile in care salariul ramane acelasi pe parcursul anului. E de cacat tara asta in care traim. E strigator la cer sa asociem zapada cu mocirla, aglomeratie,nervi. Numai in Romania se poate intampla asa ceva.
"Nu ne-am nascut in locul potrivit"

Postări populare de pe acest blog

Cum se reseteaza setarile de display consola Sony PS3 ?

Cred ca ca toti cei care am folosit o consolo Sony PS3 ne-am lovit de problema ecranului negru fara semnal video catre televizor. Eu in momentul in care am schimbat televizorul nu am reusit sa am semnal video pe TV pana nu am resetat setarile de display.

Procedura de resetare setari display pentru Sony PS3:
- se opreste consola: ori de la butonul din spate ori prin apasarea tastei de on/ off pana la beep.
- in momentul in care aveti consola oprita se apasa tasta on/off pana ce consola porneste si apoi la aproape 5 secunde se aude un beep;
- apoi se reporneste consola si setarile de display acum sunt resetate.

Sper sa ca indicatiile de mai sus sa va ajute.

Cum inmatriculezi masina

Zile trecute am fost si mi-am inmatriculat masina. Sa va spun drept - am ramas surprins de imbunatatirea vizibila pe care au suferit-o serviciile ofertie de stat.
O sa fac o etapizare:

* - unul trebuie sa-ti faci autentificarea RAR: mai intai iti faci o programare sunand la numarul 021 9672. Eu mi-am programat RAR-ul la 8:30. Spre surprinderea mea am intrat in hala de teste la 8:30 iar la ora 9:00 eram in drum spre taxe si impozite. S-au miscat exemplar. Aici trebuie sa platesti o taxa da autentificare de 80-90 RON cam asa. Ca acte: cartea masinii, talonul si buletinul. Si mai trebuie sa completezi o cerere pentru RAR - formularul se ia de la poarta. Tin sa specifc ca eu am ales sediul RAR din soseaua Grivita.

* - mergi la CEC unde platesti o taxa de talon - in jur de 37 RON;

* - dupa ce iti faci RAR-ul si treci pe la CEC mergi la Taxe si impozite cu urmatoarele acte: fisa de inmatriculare (aceasta fisa trebuie sa o primesti de la fostul prorietar), contractul de vanzare cumparare sa…