Treceți la conținutul principal

Nunta la romani

Nici nu stiu cu ce sa incep.

Nunta la romani - da adunarea aia la care se da DAR si pleci nemancat. Ma intreb cat o sa ma dureze legaturile si obiceiurile astea: mergi la primarie, mergi la biserica si apoi la MASA.

Nu stiu dar parca astazi nu isi mai au locul aceste mese la care spre sfarsit vine acel moment penibil in care strangi mana merelui si in mana stanga strangi plicul cu bani. Eu nici o singura data nu am stiut cat sa pun in acel plic. Mereu auzi zvonuri despre cat costa masa, zvonurile tin loc de meniu, de parca ai fi la restaunt nu la o masa in care te bucuri ca cineva drag s-a casatorit.

Sa fim oare prea saraci ca sa nu ne permitem luxul sa nu facem nunta cu dar.
Sa fim prea zelosi si sa nu putem sa nu facem o nunta mare cu peste 250 de invitati.
Putem oare sa nu mai dansam hora mare in fata blocului.
Putem oare sa facem nunta fara sa canta lautarul "Ia-ti mireasa ziua buna".
Putem oare sa facem nunta fara ca lautarii sa-i cante nasului si sa-l scotoceasca prin buzunare.

Asa suntem noi romanii?

Ne place cheful, sarba si hora mare...

Comentarii

Lucian Mustață a spus…
Toate aceste lucruri pe care le-ai enumerat mai sus fac parte din cultura romanilor si nu o sa dispara cu una cu doua. Asa ca daca vrei o nunta la care nu tre' sa te gandesti cat sa pui in plic du-te la americani. Despre partea cu hora in fata blocului... Da, e penibila.
Anddrey a spus…
este un moment important in viata mirilor si fiecare poate sa isi faca nunta asa cum ii place.
asa au vazut la altii, asa vor si asa fac.
Click a spus…
Suntem prea inchistati sa putem spune nu la unele obiceiuri.nunta la romani e penibila. Penibili sunt si mirii cand vin sa te intrebe cum te simti, etc. Sa se bage in seama un pic, de parca n-am sti toti de ce vin sa faca conversatie. Din pacate ne-am nascut aici si traim cu oamenii de aici.
Autumn a spus…
Sincer, nu imi plac aceste obiceiuri...nunta ar trebui sa fie ceva mai fumos, care sa ramana in mintea tuturor, nu cu sute de invitati si nu stiu cati lautari...nunta mea (daca va fi vreodata) va fi altceva...

Postări populare de pe acest blog

Cand ai noroc

Cat noroc am avut aseara in meciul cu Sevilia. E acum nu avem ce sa mai zicem, am avut noroc de un arbitru bun, am avut noroc ca nu am luat gol la cele doua bari din prima repriza. Si cel mai important am avut noroc si am primit un gol cadou. Un gol superb de altfel, un atacant cu greu reusea asa un gol. Jos palaria in fata Unirii Urziceni. Bravo Dan Petrescu! Bravo Meme! Cand ai noroc nimic nu te poate atinge!

:))

Se duce un homosexual la doctor: - dom' doctor am sida, ce sa fac, ma puteti ajuta? - Da baiete....bei 1l lapte, manaci 2 kile de prune nespalate impreuna cu 3 rosii si un kilogram de zmeura, o cana mare de apa rece de la frigider, portie de iahnie cu doua beri reci si la sfarsit dai pe gat o cana cu iaurt ! - Si o sa-mi treaca domn doctor? - Nu ma, dar macar in ultimele clipe ai sa intelegi si tu la ce foloseste curul !

La tara vin colindatori

Atunci cand vi de la Bucuresti la tara la parinti lucrurile se schimba. Timpul se dilata si din primul minut iti dai seama ca ai timp si incepi sa te gandesti ca sa faci cu el. In aceasta perioda este Craciunul. Spre surprinderea mea inca vin din sat copii sa colinde. Acesti copii au bun simt si se bucura de banii primiti in urma colindului. Foarte frumos si ma bucur ca inca avem parte de asa ceva.  Hai sa avem un Craciun Fericit!