Treceți la conținutul principal

Nunta la romani

Nici nu stiu cu ce sa incep.

Nunta la romani - da adunarea aia la care se da DAR si pleci nemancat. Ma intreb cat o sa ma dureze legaturile si obiceiurile astea: mergi la primarie, mergi la biserica si apoi la MASA.

Nu stiu dar parca astazi nu isi mai au locul aceste mese la care spre sfarsit vine acel moment penibil in care strangi mana merelui si in mana stanga strangi plicul cu bani. Eu nici o singura data nu am stiut cat sa pun in acel plic. Mereu auzi zvonuri despre cat costa masa, zvonurile tin loc de meniu, de parca ai fi la restaunt nu la o masa in care te bucuri ca cineva drag s-a casatorit.

Sa fim oare prea saraci ca sa nu ne permitem luxul sa nu facem nunta cu dar.
Sa fim prea zelosi si sa nu putem sa nu facem o nunta mare cu peste 250 de invitati.
Putem oare sa nu mai dansam hora mare in fata blocului.
Putem oare sa facem nunta fara sa canta lautarul "Ia-ti mireasa ziua buna".
Putem oare sa facem nunta fara ca lautarii sa-i cante nasului si sa-l scotoceasca prin buzunare.

Asa suntem noi romanii?

Ne place cheful, sarba si hora mare...

Comentarii

LucicX a spus…
Toate aceste lucruri pe care le-ai enumerat mai sus fac parte din cultura romanilor si nu o sa dispara cu una cu doua. Asa ca daca vrei o nunta la care nu tre' sa te gandesti cat sa pui in plic du-te la americani. Despre partea cu hora in fata blocului... Da, e penibila.
Anddrey a spus…
este un moment important in viata mirilor si fiecare poate sa isi faca nunta asa cum ii place.
asa au vazut la altii, asa vor si asa fac.
Click a spus…
Suntem prea inchistati sa putem spune nu la unele obiceiuri.nunta la romani e penibila. Penibili sunt si mirii cand vin sa te intrebe cum te simti, etc. Sa se bage in seama un pic, de parca n-am sti toti de ce vin sa faca conversatie. Din pacate ne-am nascut aici si traim cu oamenii de aici.
Autumn a spus…
Sincer, nu imi plac aceste obiceiuri...nunta ar trebui sa fie ceva mai fumos, care sa ramana in mintea tuturor, nu cu sute de invitati si nu stiu cati lautari...nunta mea (daca va fi vreodata) va fi altceva...

Postări populare de pe acest blog

Cum se reseteaza setarile de display consola Sony PS3 ?

Cred ca ca toti cei care am folosit o consolo Sony PS3 ne-am lovit de problema ecranului negru fara semnal video catre televizor. Eu in momentul in care am schimbat televizorul nu am reusit sa am semnal video pe TV pana nu am resetat setarile de display.

Procedura de resetare setari display pentru Sony PS3:
- se opreste consola: ori de la butonul din spate ori prin apasarea tastei de on/ off pana la beep.
- in momentul in care aveti consola oprita se apasa tasta on/off pana ce consola porneste si apoi la aproape 5 secunde se aude un beep;
- apoi se reporneste consola si setarile de display acum sunt resetate.

Sper sa ca indicatiile de mai sus sa va ajute.

Need For Speed World

Need For Speed World cred este primul joc gratuit al celor de la EA GAMES. Iti faci cont download-ezi jocul client si este gata de cursa. Ce imi place pentru ca toate salvarile: profil, masina sunt salvate pe serverele EA Games. Astfel poti sa joci din mai multe locuri, PC-uri.


Need For Speed World Link


Jocul este cu mult sub grafica obisnuita NFS, dar fiind un joc gratuit poti sa spui ca este destul de reusita. Va intrebati cum au lasat cei de la EA Games un joc la liber. Este si aici o smecherie. In joc poti sa-i cumperi masini dar destul de greu, pentru ca trebuie sa urci foarte multe nivele si apoi ai acces la anumite upgrade-uri, si masini. Dar exista o portita mult mai usoara, poti sa cumperi BOOST - dar cu bani reali intrand pe site-ul EA Games. Aici m-au cam enervat, pentru ca jocul este clar facut pe platformele vechi NFS, iar daca tot au lasat acest joc la liber, trebuiau sa scaota aceste limite. Oricum un joc reusit unde poti sa te intreci cu prietenii, un mediu unde fiecar…