Treceți la conținutul principal

Globalizarea

Un articol TOP GEAR care mi-a placut foarte mult.

" Minunata globalizare pe care ne-am dorit-o cu atata inversunare inseamna acum gripe mutate de pe un continent pe altul cu viteza unui zbor transatlantic, sau crize financiare care pornite ieri in SUA, revaseste Japonia 72 de ore mai tarziu.
Siguranta propriei ograzi a disparut odata cu deschiderea granitelor, si o masina fabricata in Detroit are baterii asamblate in Osaka, din componente produse la Beijing, care la randul lor folosesc ca materii prime zacaminte din Rusia. Si, colac peste pupaza, masinariile care sapa dupa ele sunt produse in Brazilia, cu tehnologie indiana, si tot asa, lantul asta ne provoaca un confort maxim cand totul functioneaza, dar ne baga in groapa cand cea mai slaba veriga se hotaraste sa cedeze.

Timpul experimentelor s-a dus de mult, si nu ne mai permitem sa o lalaim aiurea cu degetul in gura."

Comentarii

alisson a spus…
haha :)) asta chiar e foarte tare :P cu mare dreptate :))
Sebi a spus…
Suntem mult mai vulnerabili si din pacate acum canta altii si noi dansam.

Postări populare de pe acest blog

Cum se reseteaza setarile de display consola Sony PS3 ?

Cred ca ca toti cei care am folosit o consolo Sony PS3 ne-am lovit de problema ecranului negru fara semnal video catre televizor. Eu in momentul in care am schimbat televizorul nu am reusit sa am semnal video pe TV pana nu am resetat setarile de display.

Procedura de resetare setari display pentru Sony PS3:
- se opreste consola: ori de la butonul din spate ori prin apasarea tastei de on/ off pana la beep.
- in momentul in care aveti consola oprita se apasa tasta on/off pana ce consola porneste si apoi la aproape 5 secunde se aude un beep;
- apoi se reporneste consola si setarile de display acum sunt resetate.

Sper sa ca indicatiile de mai sus sa va ajute.

Cum inmatriculezi masina

Zile trecute am fost si mi-am inmatriculat masina. Sa va spun drept - am ramas surprins de imbunatatirea vizibila pe care au suferit-o serviciile ofertie de stat.
O sa fac o etapizare:

* - unul trebuie sa-ti faci autentificarea RAR: mai intai iti faci o programare sunand la numarul 021 9672. Eu mi-am programat RAR-ul la 8:30. Spre surprinderea mea am intrat in hala de teste la 8:30 iar la ora 9:00 eram in drum spre taxe si impozite. S-au miscat exemplar. Aici trebuie sa platesti o taxa da autentificare de 80-90 RON cam asa. Ca acte: cartea masinii, talonul si buletinul. Si mai trebuie sa completezi o cerere pentru RAR - formularul se ia de la poarta. Tin sa specifc ca eu am ales sediul RAR din soseaua Grivita.

* - mergi la CEC unde platesti o taxa de talon - in jur de 37 RON;

* - dupa ce iti faci RAR-ul si treci pe la CEC mergi la Taxe si impozite cu urmatoarele acte: fisa de inmatriculare (aceasta fisa trebuie sa o primesti de la fostul prorietar), contractul de vanzare cumparare sa…