Treceți la conținutul principal

- Viteza gandului - Viteza Creierului -

Imi vine foarte des in cap ideea de a folosi mai mult viteza creierului.
Mi se pare un domeniu la care nu am avut acces. Astazi cu toata tehnologia inca nu putem sa folosim viteza gandului.
V-ar placea ca la servici dupa ce beti cafeaua sa va conectati la un dizpozitiv care sa comunice cu creierul vostru si care sa poata face fata la viteza pe care o noi o impunem.
Am putea avea mult mai mult timp, ne rezolvam problemele de servici numai gandind. Cred ca putem sa avem mult mai mult doar vizualizand in gand rezolvarea fizica a problemelor de servici.
Cred ca in viitor o sa folosim aceasta facilitate a creierului uman. Daca observati motoarele de cautare cauta sa se conecteze la creierul nostru prin intermediul blogurilor. Se pare ca avem din ce in ce mai multa nevoie sa ne conectam la internet printr-o interfata de mare viteza. La modul in care se foloseste internetul si computerul in ziua de astazi o sa lezam din ce in ce mai mult ochii si mainile cu care tastam.



Este nevoie de ceva prin care sa descarcam mult mai rapid gandurile noastre. Filmul Matrix se aproprie de abordarea de mai sus, te conectezi si faci ce vrei in online.

Cred ca si voua vi se intampla sa pargurgeti distante foarte mari numai vizualizand drumul si locul in care vreti sa ajungeti. Noi in timpul vietii construim o harta a locurilor pe unde am fost, pe care putem sa o folosim, ne gandim extrem de repede, si ajungem intr-un loc fastttt.

Este destul de greu sa construim o masina care sa faca fata creierului uman, care poate sa faca foarte multe task-uri in acelasi timp, si care poate sa acceseze informatii stocate in memoria noastra in timpi foarte mici. Computerele inca nu au ajuns la capacitatea creierului uman, dar cred ca in viitor or sa apara si astfel de masini care pot sa lucreze la viteze mari de transfer.

Ganditva cum putem noi transfera informatii in interiorul creierului, cum putem vizualiza un film in interiorul creierului la ce viteza de transfer, practic tot informatii sunt dar sub alta forma. Forma informatiilor din creierul nostru nu par sa fie organice si este apropriata foarte mult de informatia stocata pe un hard disk, daca scoti o masina din priza sau o strici in mod fizic pierzi infomatiile stocate, acelasi lucru se intampla si cu informatiile acumulate de noi in timpul vietii pe care le stocam si le procesam dar cand suntem scosi din priza pierdem tot.
Stai un pic si gandestete la un film recent, e...e cat va luat sa va accesati informatia, eu zic extrem de putin.




In place sa vad lucrurile asa si vreau sa scot in evidenta puterea creierului uman si incercarea noastra de al copia. Astazi masinile ne tin in loc, nu poti sa scri pe un blog doar in cateva secunde, nu poti sa mergi la munte doar vizualizand locul in care vrei sa ajungi. Interesant este ca ne putem astfel de intrebari si ca pe parcusul a cateorva generatii o sa gasim si raspunsul. Astazi incercam sa mergem in diferite locuri dupa glob doar accesand niste webcam-uri, mergand pe diferite site-uri cu fotografi, sau mergand fizic acolo.

O sa spuneti, da, dar ce facem cu lumea fizica, ce o sa facem? - o s-o lasam in pace sa se dezvolte si noi stam acasa conectati la o interfata :)) care cu siguranta nu o sa polueze. Mai greu cu cablurile de transmisie de date. Dar cine stie in viitor poate renuntam la ele si o sa ne gazduim blogul in interiorul creierului.

Am fost prea futuristic sau prea excentric, dar cred ca toti ne putem intreba, cand o sa putem comunica prin propriile ganduri, cand o sa ne incrucisam gandurile la distanta si o sa putem comunica prin alte forme, neverbale, fara sunete, fara cabluri intinse peste tot.

Inca nu am gasit calea sa comunicam fara alte aparate atasate.

Dar se lucreaza... si o sa folosim viteza creierului uman din ce in ce mai mult.

Recitind ce am scris pare o ipoteza distructiva pentru tot ce inseamna omenire.

Aici in ipoteza lansata aspectul fizic nu conteaza, ci doar frumusetea gandurilor.

Sa speram ca nu ajungem acolo dar este un aspect de luat in calcul. Stam din ce in ce mai mult pe blogurile noastre si devenim din ce in ce mai conectati la o retea colectiva de idei si ganduri.

Nu fac publicitate ideii este doar o constatare personala.

Comentarii

Anonim a spus…
Mi se pare o idee total distructiva. Mi s-ar parea ca traiesc degeaba. Ca sa fiu si mai distructiv propun ca in viitor oamenii care pot exploata aceste capacitati sa se izoleze in alt univers sau planeta si sa ne lase pe noi sa traim prin emotii, priviri neintelese si atitudini mai mult sau mai putin ostile.
Sebi a spus…
Se pare ca ne sperie gandul asta dar in cateva sute de ani cu suguranta o sa se foloseasca viteza creierului. Pentru ca avem mult mai putin timp decat aveam acum multi ani in urma. Totul se desfasoara in viteza. Avem nevoie de viteza in exprimare.
Anonim a spus…
Majoritatea oamenilor sunt rai si vor folosi o astfel de putere nu ca sa economiseasca timp ci ca sa faca rau. Ce ar fi sa poti citi gandurile omului de langa tine? Numai de amuzament si tot ai face ceva rau, eventual o gluma ffffoarte proasta. Zi ca nu e asa!
Sebi a spus…
Eu am lansat o ipoteza futuristica, nu cred ca si trebuie sa ajungem acolo.
Anonim a spus…
:))
Inscriptie a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Inscriptie a spus…
Ipoteze exista fie ca ne place sau nu, la fel si progresul tehnologic, intotdeauna duce undeva fara sa ne intrebe. Orice lucru are parti bune si rele. Cred ca noi suntem totusi norocosi cu lumea asta, evoluata dar nu la extrem. E o cale de mijloc pe care o traim prin simpla intamplare de a ne naste in anii astia. Nu ne ramane decat sa ne traim momentele cat mai bine posibil.
Sebi a spus…
Cred ca acel craniu spart in doua din poza de mai sus v-a dus cu gandul la Star Trek, Matrix,

Comentariile vin parca in ideea de a infunda directia abordata si sa sugereze ce frumoasa este viata si cat de bine o ducem.

Atata timp cat stam la calculator mai mult de jumatate din zi, iti vin si idei ca cea de mai sus.

Inca masinile ne tin in loc, am putea sa facem mult mai mult si mult mai rapid. Din ce in ce computerele acapareaza teren. Ori renuntam la ele, or ne adaptam la ele. Zic asta pentru ca deja elementele de comunicare (asa sa ma exprim plastic) cu ele: ochii si degetele incep sa cedeze. Trebuie sa gasim alta metoda de a comunica cu ele. Bineinteles nu trebuie sa mergem pana la implantarea de diverse chip-uri in cap ar fi o metoda distructiva si nu cred ca ar prinde :)))

Dar poate cei care lucreaza in cercetare in acest domeniu sa gaseasca alta metoda de a comunica cu computerul.
Anonim a spus…
eu as vrea sa folosim viteza gandului la altceva...
Anonim a spus…
este o idee geniala chestia cu ,, viteza creierului'' nu cred ca trebuie sa ajungem la chipuri si lucruri artifiale pt a ne dezvolta creierului . imi place sa vad ideea asta ca pe urmatoarea etapa a evolutiei creierului cateodata ajungi asa de departe in cat ai vrea sa retii ideea ( gandul) ca sa poti sa o dezvolti mai tarziu, deocamdata inca nu detinem aceasta putere, cred ca trebuie sa lucram mai mult cu creierul nostru si sa incepem sa stapanim mai bine puterea creierului
Anonim a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

Postări populare de pe acest blog

Cand ai noroc

Cat noroc am avut aseara in meciul cu Sevilia. E acum nu avem ce sa mai zicem, am avut noroc de un arbitru bun, am avut noroc ca nu am luat gol la cele doua bari din prima repriza. Si cel mai important am avut noroc si am primit un gol cadou. Un gol superb de altfel, un atacant cu greu reusea asa un gol. Jos palaria in fata Unirii Urziceni. Bravo Dan Petrescu! Bravo Meme! Cand ai noroc nimic nu te poate atinge!

:))

Se duce un homosexual la doctor: - dom' doctor am sida, ce sa fac, ma puteti ajuta? - Da baiete....bei 1l lapte, manaci 2 kile de prune nespalate impreuna cu 3 rosii si un kilogram de zmeura, o cana mare de apa rece de la frigider, portie de iahnie cu doua beri reci si la sfarsit dai pe gat o cana cu iaurt ! - Si o sa-mi treaca domn doctor? - Nu ma, dar macar in ultimele clipe ai sa intelegi si tu la ce foloseste curul !

La tara vin colindatori

Atunci cand vi de la Bucuresti la tara la parinti lucrurile se schimba. Timpul se dilata si din primul minut iti dai seama ca ai timp si incepi sa te gandesti ca sa faci cu el. In aceasta perioda este Craciunul. Spre surprinderea mea inca vin din sat copii sa colinde. Acesti copii au bun simt si se bucura de banii primiti in urma colindului. Foarte frumos si ma bucur ca inca avem parte de asa ceva.  Hai sa avem un Craciun Fericit!