Din una in alta ...

Astazi am citit un articol in ziarul Evenimentul Zilei care a surprins perfect o situatie jenanta si penibila pentru Romanica noastra. SICRIU TV, cel mai tare post de televiziune din Romania.

In ultima vreme o serie de personalitati marcante ale Romaniei ne-au parasit, iar articolul surprinde pofta romanilor de show inclusiv in astfel de momente.

Stateam si ma gandeam de ce ne comportam asa? Singura explicatie care imi vine in minte este “ lipsa de educatie si cultura”. Daca emisiuni ca Acces Direct, Test de Fidelitate, mai nou Happy Hour bat orice raiting posibil este din vina oamenilor care cu o sete nebuna de cancan urmaresc aceste scursuri de emisiuni.

Ne place sa ne plangem ca nu avem bani si traim din ce in ce mai prost, dar totusi venim de la serviciu, punem fundul in canapea si zappam printre cancanuri. Si totul porneste de la o educatie care nu o avem si care se manifesta in relatia cu persoanele apropiate, colegii de servici, participantii la trafic, mediul inconjurator si pana la urma cu noi insine. Ne face placere sa-I demonstram celui de langa noi ca suntem mai buni ca el si nu stim cum sa facem lucrul acesta mai pregnant, in trafic daca nu-I tragi o injuratura unuia nu te simti bine. Toata AROGANTA de care suntem inconjurati se tranduce in opinia mea in lipsa de educatie.

Ne place sa fim ipocriti si sa ramanem induiosati la stiri care prezinta orfelinate in care copiii mor de foame, sau animale care traiesc in adaposturi la limita existentei. Ce facem ? Trece stirea, te mai gandesti 2 minute dupa care iti revi la starea de pasivitate care te domina. Desi poate a fost afisat un numar de telefon unde ai putea sa intrebi cu ce ai putea sa ajuti. Poate ai 10 RON sa iei o cioco la un copil, sau poate ai timp 2 ore intr-o saptamana sa te duci sa te joci cu ei (copii sau animale).


Nu o facem pentru ca preferam sa stam acasa si sa rupem canapeaua in doua si sa ne “hranim” cu barfe. Din cauza aceasta suntem atat de departe de civilizatie.

Ma inclin in fata voluntarilor.

Comentarii

Lazarina a spus…
Suntem indiferenti cu cei din jur pentru ca suntem indiferenti cu noi insine.
Sebi a spus…
Ce am scris mai sus este un pic cam dur - am fost influentat un pic - dar nu cred ca trebuie sa fim chiar asa de asprii cu noi.

Sa o luam mai usor si sa speram ca prin pasi mici - o sa schimbam ceva.

Vorba unui coleg drag mie: " Sa ne propunem sa facem putin/ Si sa facem si mai putin "
Lazarina a spus…
Asa este, dar cred ca ar trebui sa incepem prin puterea exemplului personal. Oare putem?

Postări populare de pe acest blog

Need For Speed World

Cum se reseteaza setarile de display consola Sony PS3 ?