Treceți la conținutul principal

Din una in alta ...

Astazi am citit un articol in ziarul Evenimentul Zilei care a surprins perfect o situatie jenanta si penibila pentru Romanica noastra. SICRIU TV, cel mai tare post de televiziune din Romania.

In ultima vreme o serie de personalitati marcante ale Romaniei ne-au parasit, iar articolul surprinde pofta romanilor de show inclusiv in astfel de momente.

Stateam si ma gandeam de ce ne comportam asa? Singura explicatie care imi vine in minte este “ lipsa de educatie si cultura”. Daca emisiuni ca Acces Direct, Test de Fidelitate, mai nou Happy Hour bat orice raiting posibil este din vina oamenilor care cu o sete nebuna de cancan urmaresc aceste scursuri de emisiuni.

Ne place sa ne plangem ca nu avem bani si traim din ce in ce mai prost, dar totusi venim de la serviciu, punem fundul in canapea si zappam printre cancanuri. Si totul porneste de la o educatie care nu o avem si care se manifesta in relatia cu persoanele apropiate, colegii de servici, participantii la trafic, mediul inconjurator si pana la urma cu noi insine. Ne face placere sa-I demonstram celui de langa noi ca suntem mai buni ca el si nu stim cum sa facem lucrul acesta mai pregnant, in trafic daca nu-I tragi o injuratura unuia nu te simti bine. Toata AROGANTA de care suntem inconjurati se tranduce in opinia mea in lipsa de educatie.

Ne place sa fim ipocriti si sa ramanem induiosati la stiri care prezinta orfelinate in care copiii mor de foame, sau animale care traiesc in adaposturi la limita existentei. Ce facem ? Trece stirea, te mai gandesti 2 minute dupa care iti revi la starea de pasivitate care te domina. Desi poate a fost afisat un numar de telefon unde ai putea sa intrebi cu ce ai putea sa ajuti. Poate ai 10 RON sa iei o cioco la un copil, sau poate ai timp 2 ore intr-o saptamana sa te duci sa te joci cu ei (copii sau animale).


Nu o facem pentru ca preferam sa stam acasa si sa rupem canapeaua in doua si sa ne “hranim” cu barfe. Din cauza aceasta suntem atat de departe de civilizatie.

Ma inclin in fata voluntarilor.

Comentarii

Lazarina a spus…
Suntem indiferenti cu cei din jur pentru ca suntem indiferenti cu noi insine.
Sebi a spus…
Ce am scris mai sus este un pic cam dur - am fost influentat un pic - dar nu cred ca trebuie sa fim chiar asa de asprii cu noi.

Sa o luam mai usor si sa speram ca prin pasi mici - o sa schimbam ceva.

Vorba unui coleg drag mie: " Sa ne propunem sa facem putin/ Si sa facem si mai putin "
Lazarina a spus…
Asa este, dar cred ca ar trebui sa incepem prin puterea exemplului personal. Oare putem?

Postări populare de pe acest blog

Cum se reseteaza setarile de display consola Sony PS3 ?

Cred ca ca toti cei care am folosit o consolo Sony PS3 ne-am lovit de problema ecranului negru fara semnal video catre televizor. Eu in momentul in care am schimbat televizorul nu am reusit sa am semnal video pe TV pana nu am resetat setarile de display.

Procedura de resetare setari display pentru Sony PS3:
- se opreste consola: ori de la butonul din spate ori prin apasarea tastei de on/ off pana la beep.
- in momentul in care aveti consola oprita se apasa tasta on/off pana ce consola porneste si apoi la aproape 5 secunde se aude un beep;
- apoi se reporneste consola si setarile de display acum sunt resetate.

Sper sa ca indicatiile de mai sus sa va ajute.

Need For Speed World

Need For Speed World cred este primul joc gratuit al celor de la EA GAMES. Iti faci cont download-ezi jocul client si este gata de cursa. Ce imi place pentru ca toate salvarile: profil, masina sunt salvate pe serverele EA Games. Astfel poti sa joci din mai multe locuri, PC-uri.


Need For Speed World Link


Jocul este cu mult sub grafica obisnuita NFS, dar fiind un joc gratuit poti sa spui ca este destul de reusita. Va intrebati cum au lasat cei de la EA Games un joc la liber. Este si aici o smecherie. In joc poti sa-i cumperi masini dar destul de greu, pentru ca trebuie sa urci foarte multe nivele si apoi ai acces la anumite upgrade-uri, si masini. Dar exista o portita mult mai usoara, poti sa cumperi BOOST - dar cu bani reali intrand pe site-ul EA Games. Aici m-au cam enervat, pentru ca jocul este clar facut pe platformele vechi NFS, iar daca tot au lasat acest joc la liber, trebuiau sa scaota aceste limite. Oricum un joc reusit unde poti sa te intreci cu prietenii, un mediu unde fiecar…