
GOLF-ul o masina pe care ajungi sa o iubesti, o masina iubita foarte mult de romani, pentru ca noua ne plac masinile care se pastreaza in timp.
Tata a vandut Dacia dupa 20 de ani de exploatare - ati auzit cu siguranta de multe ori " Nu o dau eu pe una noua - a mea este mai buna".
Romanul este nostalgic. Mai ales Golf-urile diesel au fost iubite, deoarece toata lumea avea Dacie pe benzina si romanul sigur avea un prieten care facea rost de motorina pe sub mana. Asta era oftica mare a romanilor ca nu avea masina cu motor diesel si ca nu poate el sa bage in rezervor motorina de la camionul vecinului. :))
Acest lucru s-a pastrat in ani si multi romani isi cumpara inca masini diesel.
De multe ori am auzit: " Ce masina ai?/ Un GOLF/ E pe motorina ?/ Nu/ Era bine daca era pe motorina, au consum mic si bune tare astea pe motorina/.
Va spun eu, din propria experienta ca un Golf pe benzina consuma mai mult (8-9 in oras si 7-8 in afara) un pic ca la diesel, dar merita sa ai o masina care toarce si cu o intretinere usoara.
Volkswagen Golf a fost gandit ca un înlocuitor pentru popularul Volkswagen Beetle.
Este cel mai bine vândut model Volkswagen şi a treia maşină ca vânzare din lume, până în 2005 fiind produse mai mult de 24 de milioane de exemplare.
Un prieten spunea " Golf-ul tine in picioare service-urile" asa este din 24 de mil. se mai strica si ele, si cum in ultimul timp am epurat occidentul de masini vechi se intareste ideea.
Primul Golf a ieşit de pe linia de producţie în 1974. În unele părţi ale lumii acesta a fost lansat mai târziu (între 1975-1984) fiind cunoscut sub numele de Volkswagen Rabbit în Statele Unite şi Canada şi ca Volkswagen Caraibe în America Latină. Avea un motor răcit cu apă, tracţiune pe faţă ce a fost introdusă de Citroën Traction Avant în 1934 şi un spate tăiat care a fost pentru prima dată folosit la Renault 4 în 1961. Golf-ul a fost desemnat de revista Wheels maşina anului 1975. Numele este o prescurtare de la Golf-Strom, denumirea germană a curentului Gulf Stream, fiind numit astfel pentru a-i accentua caracterul internaţional.
Golful nu a fost primul design cu această configuraţie (alte exemple timpurii fiind BMC Mini în 1959, Austin Maxi şi Fiat 128 3P, ambele apărute în 1969). Succesul lui s-a datorat, în mare parte, reputaţiei pe care o avea Volkswagen din punct de vedere al fiabilităţii.
De design-ul Golf-ului s-a ocupat Giorgetto Giugiaro, de la studioul ItalDesign.
Versiunea GTI, lansată în Europa în 1977 şi în SUA în 1983, a creat peste noapte segmentul compactelor sportive, de atunci mulţi alţi producători creeând versiuni sportive ale compactelor aflate în producţie. Volkswagen dorea să producă doar 5000 de unităţi, dar datorită succesului de care s-a bucurat aceasta a rămas în producţie. A fost una dintre primele maşini mici ce au adoptat injecţia pentru modelele sport, ceea ce a crescut puterea motorului de 1588 cmc la 108cp (81kw). În 2004, Sports Car International, a amplasat Golf-ul 1 GTI pe locul 3 în topul maşinilor anilor '80.
În 1980 a avut loc un facelift discret, prin mărirea stopurilor spate (această modificare era mai apropiată de design-ul original Giugiaro), modificarea barelor de protecţie şi, pentru versiunile americane, faruri pătrate şi un nou bord, mai modern.
***************************************************************
Comentarii
sa ciersti aici si sa imi spui parerea ta. Te astept in sufragerie:))
Sa ma tin de ei un pic pana le crapa motorasele lor de zmei.
Eu cred ca vrei sa-ti demonstrezi tie ca esti zmeu.
Ideea calutilor putere e ca poti sa faci ce vrei cu ei atata timp cat nu implici si alti caluti nevinovati.
Oricum, nu ma asteptam sa am un comentariu la un articol impotat si cosmetizat fara mare atentie.
Traiasca Wiki. *cu toate greselile lor*
P.S. :( - chiar daca "as dorii" este de la mine citire.