Treceți la conținutul principal

Diagnoza motor Alfa Romeo

Diagnoza motor Alfa Romeo 147

M-am apucat de facut diagnoza masinii mele. Ca sa intelegi despre ce vorbesc, am o Alfa Romeo 147, 2.0 150 Hp Selespeed. La inceput mi-a fost destul de greu sa gasesc mufa de diagnoza. Dar dupa ce am cautat pe internet mai multe informatii am aflat ca aceasta mufa de diagnoza este sub volan.
Cum se procedeaza:
- sub volan o sa gasiti un capac cu doua suruburi - unul in stanga si unul in dreapta volanului;
- desfaceti cele doua suruburi si trageti usor din partea stanga pentru declipsare;
- mufa de diagnoza este undeva sub blocul de siguranta - localizata undeva jos in mijloc;
- conectati cablul de diagnoza. Eu folosesc un cablu K-line interfata USB, care se poate folosii cu succes si la scanarea erorilor pt. masinile din grupul Volkswagen, Audi, Skoda. (VAG-COM). Cablul arata ca cel de mai jos. Ca sa va puteti face o idee:
- dupa ce ati conectat cablul de diagnoza, porniti motorul, porniti laptopul. PC-ul o sa recunoasca acest cablul ca un convertor serial - usb. In device mangeri o sa regasiti acest cablu instalat ca un port serial. Atentie trebuie sa aveti drivere-le acestui cablu, XP-ul nu-l recunoaste. Eu aceste driverele le am si le-am primit in acelasi timp cu cablul de diagnoza.Sper ca aveti aceste drivere si ati reusit sa instalati cablul.
Un ghid de instalare interfete/ cabluri gasiti aici : Help instalare
- download-ati si instalati software-ul de diagnoza. Eu am folosit un soft Free: Multiecuscan. Softul de diagnoza se poate descarca gratuit: Multiecuscan
- va rog, sa folositi ghidul de mai sus si o sa puteti sa va scanati modulul ECU al motorului, si sa sterget si interpreta erorile.

Succes si daca aveti intrebari lasati un comment.

Comentarii

Patirea Virgil a spus…
Salut Am citit articolul tau si mi sa parut interesant.A-si vrea sa stiu de unde ai luat cablul si in legatura cu filmuletul de pe youtube poti sa mi-l trimiti la o adresa de mail?
virgilius123@gmail.com
Sebi a spus…
Interfata am cumparat-o de la o persoana fizica care vindea astfel de cabluri.

Daca dai search pe google: cablu diagnoza sau cablu obd, o sa gasesti o multime de vanzatori. Iar soft-ul este gratuit asa cum am scris mai sus.

Postări populare de pe acest blog

Cum se reseteaza setarile de display consola Sony PS3 ?

Cred ca ca toti cei care am folosit o consolo Sony PS3 ne-am lovit de problema ecranului negru fara semnal video catre televizor. Eu in momentul in care am schimbat televizorul nu am reusit sa am semnal video pe TV pana nu am resetat setarile de display.

Procedura de resetare setari display pentru Sony PS3:
- se opreste consola: ori de la butonul din spate ori prin apasarea tastei de on/ off pana la beep.
- in momentul in care aveti consola oprita se apasa tasta on/off pana ce consola porneste si apoi la aproape 5 secunde se aude un beep;
- apoi se reporneste consola si setarile de display acum sunt resetate.

Sper sa ca indicatiile de mai sus sa va ajute.

Need For Speed World

Need For Speed World cred este primul joc gratuit al celor de la EA GAMES. Iti faci cont download-ezi jocul client si este gata de cursa. Ce imi place pentru ca toate salvarile: profil, masina sunt salvate pe serverele EA Games. Astfel poti sa joci din mai multe locuri, PC-uri.


Need For Speed World Link


Jocul este cu mult sub grafica obisnuita NFS, dar fiind un joc gratuit poti sa spui ca este destul de reusita. Va intrebati cum au lasat cei de la EA Games un joc la liber. Este si aici o smecherie. In joc poti sa-i cumperi masini dar destul de greu, pentru ca trebuie sa urci foarte multe nivele si apoi ai acces la anumite upgrade-uri, si masini. Dar exista o portita mult mai usoara, poti sa cumperi BOOST - dar cu bani reali intrand pe site-ul EA Games. Aici m-au cam enervat, pentru ca jocul este clar facut pe platformele vechi NFS, iar daca tot au lasat acest joc la liber, trebuiau sa scaota aceste limite. Oricum un joc reusit unde poti sa te intreci cu prietenii, un mediu unde fiecar…