Treceți la conținutul principal

Din Bucuresti

Vineri am fost tras pe dreapta ca-n filme, motocicleta de Politie in mijlocul strazii astfel incat sa nu pot sa trec.
E .., acum in general, cam 90% din cazuri -> daca te opreste Politia cu siguranta iti iei amenda.

Ce am facut: am depasit un tranvai pe stanga.
Agentul foarte ofuscat, gata te-am prins, trebuie sa devi pieton 30 de zile, oauuuuu, eu... ma dau lovit, Doamne ce ma fac .... - doar in aparenta, ca de altfel nu sunt sofer de meserie si nu imi castigi banii din asta. Dar sa vezi ma intreaba domnul ce profesie am: pai sunt ... ; incidente ati mai avut? - pai nu... sunt clean, nici macar un punct de penalizare in vreo aproape 10 ani de soferie, ( nu ca as fi un bun sofer, dar nu am fost prins pana acum). Se duce domnul, intreaba prin statie: daca ce am spus este adevarat. Vine la masina, de data asta ma iearta si imi tranteste doar o amenda de 120Ron pentru parcarea in loc nepermis. O platesc pe loc si toate bune. Cu observatia sa fiu mai atent. De vineri pana azi am trait cu impresia ca am scapat usor si ca se putea si mai rau. Dar azi dintr-o discutie cu un prieten mi-am dat seama ca am fost pacalit, pentru ca in locul in care am depasit nu exista banda de mers prin dreapta tranvaiului si astfel se putea depasii.

Astfel, o fi bine sa mai citim din cand in cand legislatia sau sa ne lasam pacaliti de agentii cinstiti care circula pe strazile din Bucuresti????

Si, chiar ma intrebat daca stiu in ce conditii se poate depasii tranvaiul.
Iar eu i-am zis ca nu stiu, pentru ca chiar asa era.
Pacat,  lipsa de informatii costa.

Uite aici mai multe informatii: depasirea tranvaiului

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se reseteaza setarile de display consola Sony PS3 ?

Cred ca ca toti cei care am folosit o consolo Sony PS3 ne-am lovit de problema ecranului negru fara semnal video catre televizor. Eu in momentul in care am schimbat televizorul nu am reusit sa am semnal video pe TV pana nu am resetat setarile de display.

Procedura de resetare setari display pentru Sony PS3:
- se opreste consola: ori de la butonul din spate ori prin apasarea tastei de on/ off pana la beep.
- in momentul in care aveti consola oprita se apasa tasta on/off pana ce consola porneste si apoi la aproape 5 secunde se aude un beep;
- apoi se reporneste consola si setarile de display acum sunt resetate.

Sper sa ca indicatiile de mai sus sa va ajute.

Cum inmatriculezi masina

Zile trecute am fost si mi-am inmatriculat masina. Sa va spun drept - am ramas surprins de imbunatatirea vizibila pe care au suferit-o serviciile ofertie de stat.
O sa fac o etapizare:

* - unul trebuie sa-ti faci autentificarea RAR: mai intai iti faci o programare sunand la numarul 021 9672. Eu mi-am programat RAR-ul la 8:30. Spre surprinderea mea am intrat in hala de teste la 8:30 iar la ora 9:00 eram in drum spre taxe si impozite. S-au miscat exemplar. Aici trebuie sa platesti o taxa da autentificare de 80-90 RON cam asa. Ca acte: cartea masinii, talonul si buletinul. Si mai trebuie sa completezi o cerere pentru RAR - formularul se ia de la poarta. Tin sa specifc ca eu am ales sediul RAR din soseaua Grivita.

* - mergi la CEC unde platesti o taxa de talon - in jur de 37 RON;

* - dupa ce iti faci RAR-ul si treci pe la CEC mergi la Taxe si impozite cu urmatoarele acte: fisa de inmatriculare (aceasta fisa trebuie sa o primesti de la fostul prorietar), contractul de vanzare cumparare sa…