In Bucovina


Incepeti cu Iasi-ul ca merita vazut, petreceti macar o zi acolo ca nu o sa regretati. Sa vizitati Universitatea, acolo o sa admirati picturile lui Sabin Balasa de care eu am fost fascinat, au ceva care ma atrage.

Palatul Culturii - Iasi


Bucovina, o zona superba. Orasele in zona respectiva sunt linistite si cu influente austriece. Localnicii niste gospodari desavarsiti, toate casele sunt ingrijite si ornate intr-un mod specific zonei. Toate constructiile au la baza lemnul care este din plin in aceasta zona. Si cred ca de aici au venit banii.

Eu am facut cu niste prieteni un tur al zonei. In 4-5 zile puteti sa vizitati toate punctele de interes din zona. Noi am fost cazati in Sucevita, foarte aproape de manastirea Sucevita, astfel nu am petrecut foarte mult in masina in drumul spre celelalte manastiri. Ca arhitectura manastirile sunt foarte apropriate.

Judecata de Apoi - Voronet


Am vizitat manastirile: Putna, Suceviata, Moldovita, Gura Humorului,Bogdan, Voronet, Neamt, Slatina, Dragomirna.

Manastirea Voronet


Ca frumusete dupa mine rivalizeaza: Manastirea Dragomirna si Sucevita. Ambele sunt printre cele mai inalte si cele mai bine aparate de fortificatiile ce le inconjoara.

Manastirea Dragomirna
La Dragomirna o liniste si o curatenie iesita din comun parca era o bucata de Rai.
In drum spre Dragomirna treceti prin Radauti, aici sa nu uitati hergelia, pentru ca daca va place sa calariti aici este locul.

Drumul pana in nordul Moldovei este foarte bun, se merge aproape in regim de autostrada. :) . Si daca tot sunteti in zona mergeti si la casa lui Creanga de la Humulesti. Si inca ceva daca treceti prin Sucevita mergeti la Restaurantul Bucovina, un complex superb unde puteti sa mancati mai bine decat acasa si la preturi rezonabile.

Asa ca mergeti si vizitati zona nu o sa regretati.

Comentarii

camelia13capitanu a spus…
faina prezentare :)
Sebi a spus…
Multumesc! :)
Vania a spus…
Iaşiul sună ispititor, n-am mai fost de pe la şase ani. În Bucovina am ajuns, în schimb, relativ des.
fireflight a spus…
Bucovina si Iasi...cele doua "case" ale mele :)
chiar ai ce sa vezi , ai facut o reclama buna

Postări populare de pe acest blog

Need For Speed World

Cum se reseteaza setarile de display consola Sony PS3 ?