Treceți la conținutul principal

In Bucovina


Incepeti cu Iasi-ul ca merita vazut, petreceti macar o zi acolo ca nu o sa regretati. Sa vizitati Universitatea, acolo o sa admirati picturile lui Sabin Balasa de care eu am fost fascinat, au ceva care ma atrage.

Palatul Culturii - Iasi


Bucovina, o zona superba. Orasele in zona respectiva sunt linistite si cu influente austriece. Localnicii niste gospodari desavarsiti, toate casele sunt ingrijite si ornate intr-un mod specific zonei. Toate constructiile au la baza lemnul care este din plin in aceasta zona. Si cred ca de aici au venit banii.

Eu am facut cu niste prieteni un tur al zonei. In 4-5 zile puteti sa vizitati toate punctele de interes din zona. Noi am fost cazati in Sucevita, foarte aproape de manastirea Sucevita, astfel nu am petrecut foarte mult in masina in drumul spre celelalte manastiri. Ca arhitectura manastirile sunt foarte apropriate.

Judecata de Apoi - Voronet


Am vizitat manastirile: Putna, Suceviata, Moldovita, Gura Humorului,Bogdan, Voronet, Neamt, Slatina, Dragomirna.

Manastirea Voronet


Ca frumusete dupa mine rivalizeaza: Manastirea Dragomirna si Sucevita. Ambele sunt printre cele mai inalte si cele mai bine aparate de fortificatiile ce le inconjoara.

Manastirea Dragomirna
La Dragomirna o liniste si o curatenie iesita din comun parca era o bucata de Rai.
In drum spre Dragomirna treceti prin Radauti, aici sa nu uitati hergelia, pentru ca daca va place sa calariti aici este locul.

Drumul pana in nordul Moldovei este foarte bun, se merge aproape in regim de autostrada. :) . Si daca tot sunteti in zona mergeti si la casa lui Creanga de la Humulesti. Si inca ceva daca treceti prin Sucevita mergeti la Restaurantul Bucovina, un complex superb unde puteti sa mancati mai bine decat acasa si la preturi rezonabile.

Asa ca mergeti si vizitati zona nu o sa regretati.

Comentarii

Anonim a spus…
faina prezentare :)
Sebi a spus…
Multumesc! :)
Vania a spus…
Iaşiul sună ispititor, n-am mai fost de pe la şase ani. În Bucovina am ajuns, în schimb, relativ des.
Anonim a spus…
Bucovina si Iasi...cele doua "case" ale mele :)
chiar ai ce sa vezi , ai facut o reclama buna

Postări populare de pe acest blog

Cum se reseteaza setarile de display consola Sony PS3 ?

Cred ca ca toti cei care am folosit o consolo Sony PS3 ne-am lovit de problema ecranului negru fara semnal video catre televizor. Eu in momentul in care am schimbat televizorul nu am reusit sa am semnal video pe TV pana nu am resetat setarile de display.

Procedura de resetare setari display pentru Sony PS3:
- se opreste consola: ori de la butonul din spate ori prin apasarea tastei de on/ off pana la beep.
- in momentul in care aveti consola oprita se apasa tasta on/off pana ce consola porneste si apoi la aproape 5 secunde se aude un beep;
- apoi se reporneste consola si setarile de display acum sunt resetate.

Sper sa ca indicatiile de mai sus sa va ajute.

Need For Speed World

Need For Speed World cred este primul joc gratuit al celor de la EA GAMES. Iti faci cont download-ezi jocul client si este gata de cursa. Ce imi place pentru ca toate salvarile: profil, masina sunt salvate pe serverele EA Games. Astfel poti sa joci din mai multe locuri, PC-uri.


Need For Speed World Link


Jocul este cu mult sub grafica obisnuita NFS, dar fiind un joc gratuit poti sa spui ca este destul de reusita. Va intrebati cum au lasat cei de la EA Games un joc la liber. Este si aici o smecherie. In joc poti sa-i cumperi masini dar destul de greu, pentru ca trebuie sa urci foarte multe nivele si apoi ai acces la anumite upgrade-uri, si masini. Dar exista o portita mult mai usoara, poti sa cumperi BOOST - dar cu bani reali intrand pe site-ul EA Games. Aici m-au cam enervat, pentru ca jocul este clar facut pe platformele vechi NFS, iar daca tot au lasat acest joc la liber, trebuiau sa scaota aceste limite. Oricum un joc reusit unde poti sa te intreci cu prietenii, un mediu unde fiecar…