Treceți la conținutul principal

Probleme in Bulgaria

Da, probleme in Bulgaria in concediu. Am fost in Bulgaria intr-o mini vacanta in care am luat tepe atatea incat sa zic ca nu mai ma duc in Bulgaria in concediu.
Am ajuns vinerea trecuta in Nisipurile de Aur, parcam noi masina pe un drum cu sens unic si cu scoar de parcare. Toate bune si frumoase, mergem la masa, mergem la piscina si pe seara ma gandesc sa iau din masina o sticla de apa. Dar surpriza masinile nu mai erau acolo, disparusera de parca nu fusesera niciodata acolo. Doua masini nu mai erau, asta era seara pe la 9 si ceva. Ma duc la hotel sa intreb de politie, dar receptionera nu intelegea engleza prea bine si nici de sediul politiei nu stia. Am ramas PAF sa vad ca nu stiu nici macar unde este sediul de politie. Imi vine in cap sa intreb la magazinul din hotel. Gagiul de la magazin era mai informat si ne-a spun unde ar fi posibil sa fie masinile. Am mers noi unde ne-a zis asta de la magazin, adevarat masinile noastre erau acolo blocate. Cand le-am vazut m-am bucurat macar ca sunt acolo si nu undeva in Italia la dezmembrari. Teapa unde a intervenit, acolo in parcare trebuia sa iei legatura cu un bisnitar intr-o ghereta care avea ceva acte completate pe care tu trebuia sa le semnezi. Am platit 54 de Euro sa-mi iau masina. Mi-a cazut fata cand am auzit cat este de plata, dar asta este, bine ca ne-am gasit masinile. Cand ajungem la hotel - fetele ne intreaba de chitanta - dar noi - care chitanta - da - ne-a pacalit si la bani bulgarul - cica ne-a pacalit cu vreo 20 de Euro.

Asa ca in Bulgaria aveti grija:
- unde parcati masina - ori se ridica de catre Spider - ori se ridica de catre hoti.
- ce pierdeti, eu mi-am pierdut si cheia de la masina si a trebuit sa dau inca vreo 10 Euro pentru recuperarea ei de la un baiat bine intentionat de la sezlonguri.
- cand platiti sa cereti chitanta.
- si cand schimbati bani sa fi atenti la curs.

In acest concediu cu peripeti, am dat in jur de 74 de Euro in plus doar pe tepe.
Adevarat bulgarii au hoteluri mult mai multe si mai ingrijite ca cele din Romania, dar cand pleci cu masina trebuie sa fi in alerta.
Eu creadam ca sunt basme si zvonuri faptul ca se fura masini in Bulgaria, e , nu este asa, chiar la noi in hotel s-a furat o masina. Asa ca ochii in patru pentru a nu pleca pe jos in Romania.

Comentarii

Bogdan Cîrstea a spus…
Haha!
Un post foarte reusit! Imi place stilul tau!
Crezi ca am putea face un schimb de bannere?
http://teoriataranului.blogspot.com/

Multumesc!
Bogdan Cîrstea
inka a spus…
eu nu ma vad in blogroll-ul tau, asa cum te dai tu mare ca m-ai adaugat. Cand ma adaugi tu, te adaug si eu. Astept sa-mi dai de stire. O zi buna!
Anddrey a spus…
nu esti primu si nici ultimul care pateste asa ceva
noi semanam cu ei si ei cu noi
crezi ca bulgarii nu au patit asa ceva niciodata la noi in tara...?
nu stiu ce sa spun, poate in urmatoarea vacanta nu mai patesti asa ceva :)
WildCat a spus…
hehe, altfel de plictiseai, sau era totul mult prea perfect :)). E bine de stiut daca am de gand sa plec acolo, noroc ca n-am masina, altfel ce sa-mi ridice? Boii de la caruta doar... :))
Sebi a spus…
Chiar nu ma plictiseam cu vreo 74 de Euro in buzunar. Dar daca aveti de gand sa mergeti in Bulgaria cu masina voastra aveti grija, ochii in patru.
Invatati din greselile altora :))
Petra a spus…
Am fost si eu anul acesta in Bulgaria, mie mi s-a parut mult mai frumos, mai ingrijit si mai ieftin ca la noi. Am fost in Sveti Vlas, o statiune mai micuta.
In schimb am pierdut si eu cam 10 E la cursul valutar, lucru pe care l-am patit si in Romania de multe ori. Pentru ca si ei adopta aceeasi metoda, nu afiseaza cursul de cumparare, ci doar de vanzare si te pun sa semnezi. In Romania am pierdut mai mult decat in Bulgaria.
Acum depinde si de zona, in Sveti Vlas chiar a fost frumos si nimeni nu fura nimic. In sensul ca lasai geanta pe plaja si cu orele si gaseai totul in ea.
Corina a spus…
Chiar daca am patit ce am patit , tot la ei ne vom petrece concediu. Daca nu am fost atenti ne-au taxat. In Romania nu te texeaza daca esti cu capul in nori?????

Postări populare de pe acest blog

Cum se reseteaza setarile de display consola Sony PS3 ?

Cred ca ca toti cei care am folosit o consolo Sony PS3 ne-am lovit de problema ecranului negru fara semnal video catre televizor. Eu in momentul in care am schimbat televizorul nu am reusit sa am semnal video pe TV pana nu am resetat setarile de display.

Procedura de resetare setari display pentru Sony PS3:
- se opreste consola: ori de la butonul din spate ori prin apasarea tastei de on/ off pana la beep.
- in momentul in care aveti consola oprita se apasa tasta on/off pana ce consola porneste si apoi la aproape 5 secunde se aude un beep;
- apoi se reporneste consola si setarile de display acum sunt resetate.

Sper sa ca indicatiile de mai sus sa va ajute.

Cum inmatriculezi masina

Zile trecute am fost si mi-am inmatriculat masina. Sa va spun drept - am ramas surprins de imbunatatirea vizibila pe care au suferit-o serviciile ofertie de stat.
O sa fac o etapizare:

* - unul trebuie sa-ti faci autentificarea RAR: mai intai iti faci o programare sunand la numarul 021 9672. Eu mi-am programat RAR-ul la 8:30. Spre surprinderea mea am intrat in hala de teste la 8:30 iar la ora 9:00 eram in drum spre taxe si impozite. S-au miscat exemplar. Aici trebuie sa platesti o taxa da autentificare de 80-90 RON cam asa. Ca acte: cartea masinii, talonul si buletinul. Si mai trebuie sa completezi o cerere pentru RAR - formularul se ia de la poarta. Tin sa specifc ca eu am ales sediul RAR din soseaua Grivita.

* - mergi la CEC unde platesti o taxa de talon - in jur de 37 RON;

* - dupa ce iti faci RAR-ul si treci pe la CEC mergi la Taxe si impozite cu urmatoarele acte: fisa de inmatriculare (aceasta fisa trebuie sa o primesti de la fostul prorietar), contractul de vanzare cumparare sa…