Treceți la conținutul principal

Continuam sa ne certam



De multe ori cred ca oamenii se cearta din cauza frustrarilor acumulate.

De multe ori mi se intampla sa ma cert asa doar ca sunt prost de gura si ma dezlantuiesc fara sa gandesc.

Dar de ce se cearta oamenii, doar cauza neconcordantei ideeilor celor implicati sau din dorinta noastra de a ne impune punctul de vedere.

Ne certam sau mai bine zis ripostam doar ca sa inchidem gura celuilalt, asta cand spun adevarul, mai ales cand acel adevar este incomod.

Ne certam - batem prin vorbe dure ca sa-i luam frica celuilat si sa putem sa-l manipulam si sa facem ce vrem din el.

De ce trebuie sa ne certam sau sa ripostam? Asa suntem construitii?



Intram in disputa cu cineva doar din dorinta de a-l umilii pentru ca a indraznit sa se arate mai interesant in gandire si atitudine?

De ce majoritatea celor implicati intr-o cearta in trafic tind sa se razbune cu ceva mai presus de ce i s-a facut, sa-l alerge cu masina sa-l flash-uiasca sa-l injure, riscand un accident.



Hai sa o lasam mai moale, cred ca putem mai mult.

Comentarii

Lazarina a spus…
Ne certam pentru ca suntem lipsiti de cultura si educatie. "Saritul mustarului" este caracteristic omului PROST.Cred cu tarie acest lucru. Nu am vazut oameni cu o cultura bine definita sa se certe si sa iti dea sa mananci "muuuulta carne".
La randurile scrise de tine as fi incheiat cu urmatoarea fraza: "Mai puneti fratilor mana pe o carte".
Expresia " Mai puneti fratilor mana pe carte" imi suna foarte aiurea ca si cum as fi cu capul intr-o oala si ar lovi cineva cun un ciocan in ea.

Prostia duce cu siguranta la un comportament care sa afecteze negativ pe cei din jur. Cred ca ar fi bine sa ne grabim si sa devenim peste noapte desptepti. Oricum toti dintre noi stium cum ar trebui sa ne comportam ca sa nu ranim pe cei din jur. Dar suntem prea comozi ca sa actionam ca atare.
Lazarina a spus…
Nu ti se pare ca e un subiect care se poate discuta la nesfarsit?
Sebi a spus…
Exact pai si asta as vrea sa gasim cat ma multe raspunsuri.
Anonim a spus…
Eu zic ca suntem prea stresati si din cauza asta ne comportam asa. Stresati la serviciu, in trafic, eventual si acasa.
Anonim a spus…
Este trist ca intrebarile astea au devenit ceva gen: "De ce se invarte pamantul?" sau "De ce este apa uda?" ...
Adevarul este ca nu suntem toti suficient de evoluati pentru a ne controla.
Sebi a spus…
Sti cand omul vrea sa scoat ceva bun si se gandeste mult, iese total invers, cred ca asa s-a intamplat si acum. M-am scremut si am dat o basi..

O sa ma straduiesc pe viitor.

De ce se sare la gat, in loc sa intorci si obrazul celalat.

Postări populare de pe acest blog

Cand ai noroc

Cat noroc am avut aseara in meciul cu Sevilia. E acum nu avem ce sa mai zicem, am avut noroc de un arbitru bun, am avut noroc ca nu am luat gol la cele doua bari din prima repriza. Si cel mai important am avut noroc si am primit un gol cadou. Un gol superb de altfel, un atacant cu greu reusea asa un gol. Jos palaria in fata Unirii Urziceni. Bravo Dan Petrescu! Bravo Meme! Cand ai noroc nimic nu te poate atinge!

:))

Se duce un homosexual la doctor: - dom' doctor am sida, ce sa fac, ma puteti ajuta? - Da baiete....bei 1l lapte, manaci 2 kile de prune nespalate impreuna cu 3 rosii si un kilogram de zmeura, o cana mare de apa rece de la frigider, portie de iahnie cu doua beri reci si la sfarsit dai pe gat o cana cu iaurt ! - Si o sa-mi treaca domn doctor? - Nu ma, dar macar in ultimele clipe ai sa intelegi si tu la ce foloseste curul !

La tara vin colindatori

Atunci cand vi de la Bucuresti la tara la parinti lucrurile se schimba. Timpul se dilata si din primul minut iti dai seama ca ai timp si incepi sa te gandesti ca sa faci cu el. In aceasta perioda este Craciunul. Spre surprinderea mea inca vin din sat copii sa colinde. Acesti copii au bun simt si se bucura de banii primiti in urma colindului. Foarte frumos si ma bucur ca inca avem parte de asa ceva.  Hai sa avem un Craciun Fericit!