Treceți la conținutul principal

Week-end placut

Am fost acasa, da, acolo unde m-am nascut, in Curtea de Arges.
In doua zile de week-end am avut parte de multe intamplari.
Sambata am fost la bunica - undeva intr-un sat de munte. O vreme superba, care mi-a aratat inca o data cat de frumos este orasul meu primavara. Curtea de Arges este un orasel destul de aproape de munte in care oamenii sunt mult mai simpli in gandire si in comportament. Oamenii actioneaza direct, fara prea multe viclesuguri si marlanii. Oameni deschisi si primitori. Un exemplu: am ramas surprins atunci cand mi sa adresat un om mult mai batran decat mine "cu dumneavoastra" si si-a cerut scuze cand a intervenint intr-o discutie. E ceva, tinand cont ca pe aici pe plaiuri bucurestene am uitat de mult de bun simt si corectitudine.
Se pare, ca iar m-am dus cu discutia intr-o zona in care nu as mai fi vrut sa ajung pe blogul meu.
Asa, am fost la bunica unde m-am intalnit cu fost prieten, apropriat de varsta cu mine, care ii taia bunicii niste craci, ce am ramas surprins in momentul in care a terminat nu a primit bani dar a vrut o jumatate de litru de tuica. Exact este alcoolic, chiar daca lui Doru ii place f. mult sa bea si ii cam place de ceva timp nu a uitat de partidele de sanie de pe dealurile din apropriere. Din discutia lui Doru cu bunica am aflat: ca in batrani se spune ca daca auzi cucul cantand decat o singura data mai ai un singur an de trait, dupa parea mea nu prea are sens dar ce sa mai zici cand vezi oamenii destul de convinsi fata de cea ce spun. Am ajutat-o si eu pe bunica asa cum facem cand eram mic. M-am bucurat sa o vad ca la 83 de ani este destul de bine si ca inca poate sa faca treaba prin curte.

Plec de la tara in fuga ca sa ajund la un gratar la socrii mei - sa impac si capra si varza. E toate bune si frumoase, mancam niste mici si niste pulpe, prindem cele doua pisici ale soacrei mele, si hai la masina. Ne imbarcam cu toti in masina si ma apuc sa dau cu spatele, da-i da-i da-i, era ceva de mers inapoi, trec pe langa o motocicleta parcata. E in acel moment se isca o discutie: uite a venit baiatul vecinei de la bucuresti si ca nu a mai avut vecina oua sa ne dea azi ..." Bineinteles eu admiram motocileta vecinului dar dintr-o data aud o bubuitura - cand ma uit in sapte o dacie aparuta ca din cer ma lovit in spate. Nu imi venea sa cred cum se poate ca pe o ulita ca aia unde nu era nici asfalt, unde trece o masina o data la cateva zile sa fac accident. Dacia avea in portbagaj un clasic butoi de varza care optura toata vizibilitatea in spate. Dacia ffffoarte veche si abia se mai tinea. Asta este, ce sa mai mergem la Politie ce sa spunem ca dadeam amandoi cu spatele, ca eu ma uitam la motocicleta vecinului si ca tu carai un butoi de varza. :)). Oricum proprietarul Daciei un tanar ca si mine cu foarte mult bun simt. Am ajuns la concluzia sa ne reparam fiecare masina chiar daca pe mine ma costa bara cat jumatate din valoarea daciei. :(((

Asta a fost, inca un accident stupid intr-o zona in care era aproape imposibil sa se intample asa ceva.

Dar un week-end dinamic, cu o vizita la bunici,cu un gratar super care s-a lasat cu o masa afara la soare, cu o bara spate facuta praf si cateva injuraturi printre dinti / Ca doar ma auzeau socrii! / , dar oricum una peste alta un sfarsit de saptamna reusit si cu de toate.

Si inca ceva, atentie la Daciile cu butoaie varza in portbagaj: " PICA DIN CER IN CELE MAI FRUMOASE MOMENTE"

Comentarii

Lazarina a spus…
Si eu am avut un weekend la fel de placut. Mi-a fost drag sa-i ajut pe ai mei la munca campului. Am uitat cat de placut e sa plantezi, sa uzi si sa transpiri pentru ca ai muncit pamantul. Mi-a facut placere sa stam la discutii in timp ce sapam un petec de pamant. Imi pare rau de GODACUL nostru, dar vom avea grija sa-l facem din nou bine.M-am bucurat din suflet de ziua de sambata si m-am simtit dupa mult timp implinita.
Cred ca ar fi bine pentru sanatate blogului sa te prefaci cel putin cand scri ca nu esti sotia mea.

Asta asa, sa nu monopolizam discutia.

:))

Oricum am facut un progres: nu mai sunt comentarii de genul: Hai in sufragerie sa vorbim!

Numai bine.
Lazarina a spus…
Nu cred ca are importanta cine sunt. Esti-liber pe net. De monopolizat discutia nici gand. Oricine poate sa intre si sa comenteze.
Se poate sa nu mai scriu... pentru sanatatea blog-ului tau.
Sebi a spus…
Ma bucur ca ai interes pentru blog-ul meu. Tine-o tot asa.
Si oricum comentariul meu de mai sus a fost o gluma.
Lazarina a spus…
Voi mai scrie...
A fost o gluma buna..
Sebi a spus…
Eu chiar am facut-o sub forma de gluma, dar vad ca tu ai luat-o in serios. Lasa ca vorbim noi acasa. :))
Anonim a spus…
Bravo, sper macar ca ai luat si tu 2 verze pentru sarmale ca vine Pastele. Un articol frumos, cu iz de weekend.
Sebi a spus…
Varza nu am luat pentru ca era gol butoiul, oricum ar fi fost pacat sa fi fost plin.
Risipeam agoniseala omului de asta toamna pe portbagajul meu.
Anonim a spus…
:)) asta mai lipsea. Pentru cunoscatori e mai greu sa ai varza murata in perioada asta. Daca era plin cu siguranta era varza sticata.
Sebi a spus…
Pai nu cred ca mai "lipsea" chiar ar fi trebuit sa se sparga si un butoi cu varza murata - ca sa completeze stupizenia intamplarii.

Postări populare de pe acest blog

Cand ai noroc

Cat noroc am avut aseara in meciul cu Sevilia. E acum nu avem ce sa mai zicem, am avut noroc de un arbitru bun, am avut noroc ca nu am luat gol la cele doua bari din prima repriza. Si cel mai important am avut noroc si am primit un gol cadou. Un gol superb de altfel, un atacant cu greu reusea asa un gol. Jos palaria in fata Unirii Urziceni. Bravo Dan Petrescu! Bravo Meme! Cand ai noroc nimic nu te poate atinge!

:))

Se duce un homosexual la doctor: - dom' doctor am sida, ce sa fac, ma puteti ajuta? - Da baiete....bei 1l lapte, manaci 2 kile de prune nespalate impreuna cu 3 rosii si un kilogram de zmeura, o cana mare de apa rece de la frigider, portie de iahnie cu doua beri reci si la sfarsit dai pe gat o cana cu iaurt ! - Si o sa-mi treaca domn doctor? - Nu ma, dar macar in ultimele clipe ai sa intelegi si tu la ce foloseste curul !

La tara vin colindatori

Atunci cand vi de la Bucuresti la tara la parinti lucrurile se schimba. Timpul se dilata si din primul minut iti dai seama ca ai timp si incepi sa te gandesti ca sa faci cu el. In aceasta perioda este Craciunul. Spre surprinderea mea inca vin din sat copii sa colinde. Acesti copii au bun simt si se bucura de banii primiti in urma colindului. Foarte frumos si ma bucur ca inca avem parte de asa ceva.  Hai sa avem un Craciun Fericit!