Treceți la conținutul principal

Hai in Bucuresti... sa ne minunam...

Vi sa intampla sa va treziti asa in pe la 7 si cateva minute si sa plecati pana in 7:30 la servici.
Si asta nu o data ci in fiecare zi.

Mie DA.

Am ajuns mici robotei care se misca prin Bucurestiul asta mare si mereu neincapator.
Eu observ o mare discrepanta intre modul "tavalug" de viata pe care noi bucurestenii contrafacuti o ducem si modul de viata pe care il duc oamenii dintr-un orasel de provincie cum este Curtea de Arges.
Acolo parca ceasul merge mai incet.
Primul lucru pe care-l observi cand intri in acest oras este faptul ca masinile merg cu 40- 50 la ora - regulamentar, eu ce fac bucuresteanu grabit, incep sa ma agit pentru ca nu pot sa inteleg acest lucru - cum nu te grabesti sa ajungi acasa. Nu acolo nimeni nu se grabeste, pentru ca daca te grabesti risti sa ajungi in celalalt capat al orasului in mai putin de 5 minute - fain nu.

Eu am ajuns sa conduc pe pilot automat, deoarece merg in fiecare zi pe acelasi traseu, merg parca pe sine, si nici nu mai stiu ce s-a intamplat cu o intersectie in urma, parca intru intr-un fel de tunel care se termina in momentul in care parchez masina - bineinteles in acelasi loc de mine facut pe o bordura chinutia sub un pom " mi se pare ca nu gasesc masina asa plina de praf - cand ies seara tarziu de la buncar".

Intersant este ca de la un timp nu ma mai enervez pe cei pe care-i injur si ma injura in trafic - este ceva normal si face parte din jungla asta Bucuresti.
Nu spun toate asta pentru ca nu imi place Bucurestiul, o spun ca pe o constatare seaca a modului meu de viata. Bucurestiul este ceva in care oamenii mediocrii si cei adevarati creierosi pot sa traiasca la un loc si sa nu interactioneze nici o data, este mare si spatios in care putem sa ne facem nevazuti si sa ne traim viata noastra plina de sperante si vacante in tari straine si case pe pamant - marea gogonie a Romaniei - si stirile de la ora nici nu mai stiu care - toate sunt la fel.

Ma bucur ca pot sa vad toate astea si ca nu sunt inca supt si tavalit de tavalug.

Comentarii

Anonim a spus…
Fuga dupa BANI, FAIMA, IDEI. Dupa ce fugim prin Bucuresti?
Din pacate sau din fericire putem vedea ca se poate trai si altfel. Noi am ales modul asta de a trai. Cred ca nu suntem destul de maturi si inteligenti sa intelegem scopul vietii. Din punctul meu de vedere.
Pentru ca VREM traim asa si pentru ca VREM suntem tavaliti intr-un oras care pentru mine nu exprima nimic.
Eu zic sa ne mai gandim ce vrem de la viata noastra si daca acceptam sa traim in Bucuresti se pare ca stim de ce o facem.
Anonim a spus…
Eu cred, ca trebuie sa ne folosim de acest oras ca de o unealta pe care dupa ce nu ne va mai fi de folos sa o lasam pentru alti care nu stiu despre ce este vorba.
Pentru ca, la baza, asta facem toti cei care ne-am stabilit aici din provincie.
Sunt inca tinerel :)) si cred, ca pot, sa suport nepasarea si nesimtirea oamenilor din Bucuresti.

Postări populare de pe acest blog

Cand ai noroc

Cat noroc am avut aseara in meciul cu Sevilia. E acum nu avem ce sa mai zicem, am avut noroc de un arbitru bun, am avut noroc ca nu am luat gol la cele doua bari din prima repriza. Si cel mai important am avut noroc si am primit un gol cadou. Un gol superb de altfel, un atacant cu greu reusea asa un gol. Jos palaria in fata Unirii Urziceni. Bravo Dan Petrescu! Bravo Meme! Cand ai noroc nimic nu te poate atinge!

:))

Se duce un homosexual la doctor: - dom' doctor am sida, ce sa fac, ma puteti ajuta? - Da baiete....bei 1l lapte, manaci 2 kile de prune nespalate impreuna cu 3 rosii si un kilogram de zmeura, o cana mare de apa rece de la frigider, portie de iahnie cu doua beri reci si la sfarsit dai pe gat o cana cu iaurt ! - Si o sa-mi treaca domn doctor? - Nu ma, dar macar in ultimele clipe ai sa intelegi si tu la ce foloseste curul !

La tara vin colindatori

Atunci cand vi de la Bucuresti la tara la parinti lucrurile se schimba. Timpul se dilata si din primul minut iti dai seama ca ai timp si incepi sa te gandesti ca sa faci cu el. In aceasta perioda este Craciunul. Spre surprinderea mea inca vin din sat copii sa colinde. Acesti copii au bun simt si se bucura de banii primiti in urma colindului. Foarte frumos si ma bucur ca inca avem parte de asa ceva.  Hai sa avem un Craciun Fericit!