Treceți la conținutul principal

Aceste surogate ...

Dupa ce am vazut Matrix, Avatar, Surogates. Concluzionez nu cred ca mi-as dori sa se ajungem sa interactionam numai prin Avatare. Din discutiile cu un prieten am ajuns la concluzia ca si blogurile, formele sub care ne prezentam pe diferite retele de socializare sunt tot surogate. Surogate ale ideilor noastre si a felului nostru de a fi. Adevarat ca blogurile personale, diferite modalitati sub care activam prin retele de socializare sunt mult, mult mai inofensive decat surogatii adevarati prezentati in cele trei filme. Dar si acestea incep sa dauneze vietii noastre sociale. Multi or sa spuna ca aduc un plus in viata sociala dar eu tind sa cred ca nu este asa. Dauneaza, prin orele petrecute in fata calculatorului. Sper sa reusim sa facem diferenta intre lucrurile care cu adevarat conteaza si cele care trebuiesc ocolite.

Comentarii

infodeltaro a spus…
Intradevar, timpul petrecut pe retele de socializare nu trebuie sa afecteze timpul petrecut cu familia.
Camelia Capitanu a spus…
perfect de acord! :)
Anonim a spus…
Deja suntem prinsi in lumea asta virtuala,mai mult decat trebuie. Deja ne exprimam sentimentele virtual si ni se pare ca suntem chiar buni. Ne trimitem figurine imbecile cu pupici, zambete, inimioare. Nu mai avem rabdare sa ne ascultam unii pe altii, desi stam pe chat-uri ore in sir.
Cand ti-ai privit partenerul in ochi, macar pentru 30 de secunde? Atat.
Menestrel a spus…
Da, ar trebui sa ne dam seama de limitele retelelor virtuale si sa ne mai intoarcem si spre realitate. Am observat, incepand cu mine, ca, pe langa lucrurile pe care le avem de facut pe bune, avem tendinta sa pierdem timp aiurea pe Internet. Mi se pare ok ca si facilitare a comunicarii, sursa de (dez)informare, acces rapid la informatii. Dar atat. In rest... inapoi in lumea reala ca e mai greu dar mai frumos :p

Postări populare de pe acest blog

Cum se reseteaza setarile de display consola Sony PS3 ?

Cred ca ca toti cei care am folosit o consolo Sony PS3 ne-am lovit de problema ecranului negru fara semnal video catre televizor. Eu in momentul in care am schimbat televizorul nu am reusit sa am semnal video pe TV pana nu am resetat setarile de display.

Procedura de resetare setari display pentru Sony PS3:
- se opreste consola: ori de la butonul din spate ori prin apasarea tastei de on/ off pana la beep.
- in momentul in care aveti consola oprita se apasa tasta on/off pana ce consola porneste si apoi la aproape 5 secunde se aude un beep;
- apoi se reporneste consola si setarile de display acum sunt resetate.

Sper sa ca indicatiile de mai sus sa va ajute.

Cum inmatriculezi masina

Zile trecute am fost si mi-am inmatriculat masina. Sa va spun drept - am ramas surprins de imbunatatirea vizibila pe care au suferit-o serviciile ofertie de stat.
O sa fac o etapizare:

* - unul trebuie sa-ti faci autentificarea RAR: mai intai iti faci o programare sunand la numarul 021 9672. Eu mi-am programat RAR-ul la 8:30. Spre surprinderea mea am intrat in hala de teste la 8:30 iar la ora 9:00 eram in drum spre taxe si impozite. S-au miscat exemplar. Aici trebuie sa platesti o taxa da autentificare de 80-90 RON cam asa. Ca acte: cartea masinii, talonul si buletinul. Si mai trebuie sa completezi o cerere pentru RAR - formularul se ia de la poarta. Tin sa specifc ca eu am ales sediul RAR din soseaua Grivita.

* - mergi la CEC unde platesti o taxa de talon - in jur de 37 RON;

* - dupa ce iti faci RAR-ul si treci pe la CEC mergi la Taxe si impozite cu urmatoarele acte: fisa de inmatriculare (aceasta fisa trebuie sa o primesti de la fostul prorietar), contractul de vanzare cumparare sa…