Aceste surogate ...

Dupa ce am vazut Matrix, Avatar, Surogates. Concluzionez nu cred ca mi-as dori sa se ajungem sa interactionam numai prin Avatare. Din discutiile cu un prieten am ajuns la concluzia ca si blogurile, formele sub care ne prezentam pe diferite retele de socializare sunt tot surogate. Surogate ale ideilor noastre si a felului nostru de a fi. Adevarat ca blogurile personale, diferite modalitati sub care activam prin retele de socializare sunt mult, mult mai inofensive decat surogatii adevarati prezentati in cele trei filme. Dar si acestea incep sa dauneze vietii noastre sociale. Multi or sa spuna ca aduc un plus in viata sociala dar eu tind sa cred ca nu este asa. Dauneaza, prin orele petrecute in fata calculatorului. Sper sa reusim sa facem diferenta intre lucrurile care cu adevarat conteaza si cele care trebuiesc ocolite.

Comentarii

infodeltaro a spus…
Intradevar, timpul petrecut pe retele de socializare nu trebuie sa afecteze timpul petrecut cu familia.
Camelia Capitanu a spus…
perfect de acord! :)
Anonim a spus…
Deja suntem prinsi in lumea asta virtuala,mai mult decat trebuie. Deja ne exprimam sentimentele virtual si ni se pare ca suntem chiar buni. Ne trimitem figurine imbecile cu pupici, zambete, inimioare. Nu mai avem rabdare sa ne ascultam unii pe altii, desi stam pe chat-uri ore in sir.
Cand ti-ai privit partenerul in ochi, macar pentru 30 de secunde? Atat.
Menestrel a spus…
Da, ar trebui sa ne dam seama de limitele retelelor virtuale si sa ne mai intoarcem si spre realitate. Am observat, incepand cu mine, ca, pe langa lucrurile pe care le avem de facut pe bune, avem tendinta sa pierdem timp aiurea pe Internet. Mi se pare ok ca si facilitare a comunicarii, sursa de (dez)informare, acces rapid la informatii. Dar atat. In rest... inapoi in lumea reala ca e mai greu dar mai frumos :p

Postări populare de pe acest blog

Need For Speed World

Cum se reseteaza setarile de display consola Sony PS3 ?