Treceți la conținutul principal

Din istoria RATB

Intr-o discutie cu colegii mai invarsta am aflat cum se insela sistem-ul pe vremuri. In trecut biletele RATB se schimbau destul de rar, ma refer la pret, culoare etc. Astfel oamenii care mergeau in mod frecvent pe o anumita linie RATB, aveau o colectie de bilete compostate cu diferite modele de amprenta.

Dar cum decurgea operatia: se urcau in autobuz cu o hartie in forma de bilet pe care o compostau, asta ca sa ia amprenta compostorului apoi vedeau carui bilet din colectie ii corespunde amprenta si-l scoteau pentru a putea fi dat la control. Am aflat ca majoritatea isi tineau biletele intr-o carte, fiind modul cel mai bun pentru a putea fi parcurse toate biletele din colectie.

Comentarii

WildCat a spus…
avea mama o prietena care le composta doar asa un pic, cat sa poata sa le calce acasa cu fierul de calcat... si apoi erau gata de a fi folosite iar.
littlecaty a spus…
:)) auzisem si eu povesti de genul.Acum cativa ani,faceam si eu la fel.adica...mergeam doar pe o linie si majoritatea autobuzelor aveau acelasi aprenta :D

Postări populare de pe acest blog

Cum se reseteaza setarile de display consola Sony PS3 ?

Cred ca ca toti cei care am folosit o consolo Sony PS3 ne-am lovit de problema ecranului negru fara semnal video catre televizor. Eu in momentul in care am schimbat televizorul nu am reusit sa am semnal video pe TV pana nu am resetat setarile de display.

Procedura de resetare setari display pentru Sony PS3:
- se opreste consola: ori de la butonul din spate ori prin apasarea tastei de on/ off pana la beep.
- in momentul in care aveti consola oprita se apasa tasta on/off pana ce consola porneste si apoi la aproape 5 secunde se aude un beep;
- apoi se reporneste consola si setarile de display acum sunt resetate.

Sper sa ca indicatiile de mai sus sa va ajute.

Need For Speed World

Need For Speed World cred este primul joc gratuit al celor de la EA GAMES. Iti faci cont download-ezi jocul client si este gata de cursa. Ce imi place pentru ca toate salvarile: profil, masina sunt salvate pe serverele EA Games. Astfel poti sa joci din mai multe locuri, PC-uri.


Need For Speed World Link


Jocul este cu mult sub grafica obisnuita NFS, dar fiind un joc gratuit poti sa spui ca este destul de reusita. Va intrebati cum au lasat cei de la EA Games un joc la liber. Este si aici o smecherie. In joc poti sa-i cumperi masini dar destul de greu, pentru ca trebuie sa urci foarte multe nivele si apoi ai acces la anumite upgrade-uri, si masini. Dar exista o portita mult mai usoara, poti sa cumperi BOOST - dar cu bani reali intrand pe site-ul EA Games. Aici m-au cam enervat, pentru ca jocul este clar facut pe platformele vechi NFS, iar daca tot au lasat acest joc la liber, trebuiau sa scaota aceste limite. Oricum un joc reusit unde poti sa te intreci cu prietenii, un mediu unde fiecar…