Treceți la conținutul principal

Mingea de 35

Asa incepea rubrica desene animate de pe vremea lui Ceasca - GALA DESENELOR ANIMATE:

Am vazut filmuletul de mai sus la Carcotasi si mi-a placut, mi-a adus aminte de clipele in care asteptam Tom si Jerry si desenele cu Lupul care zicea mereu " Nu zaietz pagadi". Clipe frumoase, aveam doar 30 minute de desene animate sambata dimineata si duminca aveam 30 minute de Cascadorii Rasului. Nu imi pare rau ca nu am avut emisiuni la televizor pentru ca eram mai liberi, petreceam mult mai mult timp afara in aer liber, ne jucam diverse jocuri de grup: castelul, uliul si porumbelul, tara-tara vrem ostasi, hotii si vardistii, atinsea pe animale, pac pac si multe alte jocuri interesante pentru varsta respectiva. Asta era atunci copii se jucam mult mai mult in sensul propriu al cuvantului si nu isi pierdeau timpul aiurea. Eu am avut noroc sa cresc intr-un oras de munte si destul de linistit - Curtea de Arges.
Eram o gramada de copii la bloc cu care ma jucam, ne bateam, ne alergam, jucam fotbal. Tin minte ca avea un vecin o minge de baschet - rosie si grea (Mingea lui Cosmin) - dar noi jucam fotbal cu ea de ne rupeam picioarele. Mai tineti minte mingile de 35 de lei - astea erau mai usoare, de plastic si cica de fotbal. Nu avea toata lumea minge, eram cativa care aveam asa ceva dar important era ca ne jucam impreuna, copii interactionau mult mai mult si socializau. Trebuie sa incercam sa ne aducem aminte de regulile jocurilor pe care le jucam ca poate ne invatam copiii asta ca sa-i tinem mai mult pe afara la joaca. O sa imi fac timp sa scriu despre fiecare joc - sa vad ce imi mai aduc aminte.

Sa ne amintim: Nu zaietz pagadi - A A - desenul animat cu Lupul si Iepurele. Made in URSS

Comentarii

Bobo a spus…
Mingea de 35, imi aduc aminte de ea, si de desene, dar mai tare de mingea aia, cate am spart....Jucam in parc si uneori chiar pe strada, traficul nu era ca acum. Nu era sens unic pe bulevard.
Corina a spus…
Mi-aduc aminte de jocul razbel. Si venea acasa cu haine rupte. Evident ca mi-o luam. Jucam "ascunsea" in scara pe lumina stinsa. Doamne ce vremuri.Din pacate copiii de astazi traiesc prin prisma calculatorului, la o varsta in care ar trebui mai de graba sa se dezvolte fizic. Vor avea timp toata viata sa intepeneasca in fata calculatorului.
Alte jocuri de care mi-aduc aminte sunt : flori, fete, filme sau baieti; telefonul fara fir, etc.
Asa cum spui tu, eram multi copii si cea mai mare pedeapsa era sa ma tina mama in casa.
Sebi a spus…
O sa imi amintesc cu drag mereu de jocurile copilariei si sper sa-mi fac timp pentru a scrie in detaliu desprea ele. Poate ajut un parinte in dificultate si care cauta un lucru autentic la care sa se raporteze in educatia copilului.
Click a spus…
Mi-am adus aminte de un joc total periculos. Se numea " calareti si calarete". Se faceau echipe de cate 3 persoane, si fiecare tinea in carca un altul. Aia sus se luptau pana era daramat unul din ei. Evident jucam in gradinita scolii plina de trandafiri si veneam acasa intepati si juliti.
Frumoase amintiri si te astept sa detaliezi jocurile copilariei asa cum ai promis.

Postări populare de pe acest blog

Cand ai noroc

Cat noroc am avut aseara in meciul cu Sevilia. E acum nu avem ce sa mai zicem, am avut noroc de un arbitru bun, am avut noroc ca nu am luat gol la cele doua bari din prima repriza. Si cel mai important am avut noroc si am primit un gol cadou. Un gol superb de altfel, un atacant cu greu reusea asa un gol. Jos palaria in fata Unirii Urziceni. Bravo Dan Petrescu! Bravo Meme! Cand ai noroc nimic nu te poate atinge!

:))

Se duce un homosexual la doctor: - dom' doctor am sida, ce sa fac, ma puteti ajuta? - Da baiete....bei 1l lapte, manaci 2 kile de prune nespalate impreuna cu 3 rosii si un kilogram de zmeura, o cana mare de apa rece de la frigider, portie de iahnie cu doua beri reci si la sfarsit dai pe gat o cana cu iaurt ! - Si o sa-mi treaca domn doctor? - Nu ma, dar macar in ultimele clipe ai sa intelegi si tu la ce foloseste curul !

La tara vin colindatori

Atunci cand vi de la Bucuresti la tara la parinti lucrurile se schimba. Timpul se dilata si din primul minut iti dai seama ca ai timp si incepi sa te gandesti ca sa faci cu el. In aceasta perioda este Craciunul. Spre surprinderea mea inca vin din sat copii sa colinde. Acesti copii au bun simt si se bucura de banii primiti in urma colindului. Foarte frumos si ma bucur ca inca avem parte de asa ceva.  Hai sa avem un Craciun Fericit!