Revolutia din Moldova

Imi pare rau de tinerii de acolo, care inca trebuie sa suporte ipocrizia comunistilor. Cred ca vomita cand isi vad liderii atat de tampiti si de inchistati.
Manipularea este la ea acasa in Moldova.
Se pare ca istoria se repeta acolo unde este nevoie (mica lor revolutie este asemanatoare cu cea din 1989).

"Se aproprie caderea comunismului"

Comunistii nu mai pot sa tina informatia data catre populatie sub control in secolul internetului. Dupa cum sigur ati observat cei care au protestat erau tineri, cei care inca nu au fost injectati cu "comunism" si care au nevoie de libertate, care spera la o viata lipsita de constrangeri politice.

Acest prim pas inseamna ceva. Imi aduc aminte cand auzem stiri in 1989 cu revolutionarii romani, initial ii consideram niste infractori, huligani, e dar cand s-a spart basica cu puroi si am inteles toti despre ce este vorba, nu a mai stat nimic in fata frustrarilor acumulate. Acum nu cred ca o sa se intample mare lucru in Moldova, dar cu timpul o sa se ajunga si acolo la caderea comunismului. Sunt prea prostii ca sa mai conduca o generatie de tinerii mult prea inteligenti pentru ei.

Dar timpul o sa le rezolve pe toate.

Rabdare si tun.

Comentarii

Anonim a spus…
Comunismul in Moldova va muri, asta e clar. Imi pare rau si ma intriga oamenii care astazi regreta "vremea comunistilor" si isi aduc aminte cu nostalgie de perioada aia. Sincer nu-i inteleg. Era poate prea mica in 1989, dar mi-aduc aminte cand ma duceam si luam paine pe cartela. Astazi nu cred ca mai concepe cineva o asemenea grozavie. Si asta este un exemplu poate nesemnificativ, care la vremea respectiva m-a marcat.
Una peste alta BRAVO lor si sper sa si reuseasca sa obtina un drept la libertate in toate formele ei. Si sper sa nu fie nevoie de atata varsare de sange cum s-a intamplat la noi in '89.
Anonim a spus…
Oricum Romania nu vrea sa se uneasca cu Moldova si afirmatiile: ca de la noi a pornit totul, sunt nefondate.

Romanii care au manifestat in Romania au cu siguranta legaturi directe cu persoane din Moldova: prieteni, rude ... si aceste legaturi i-a scos in strada.
Anonim a spus…
Personal nici eu nu as vrea sa ne unim, pentru ca sunt convinsa ca nici ei nu vor sa se uneasca cu noi. Nu-mi este indiferenta situatia de acolo, pentru ca si noi am trecut prin asa ceva. Vorbeam cu seful meu astazi si dansul are sotia din Moldova. Era foarte suparat ca vor petrece sarbatorile Pascale separati. Si mi-a spus un lucru foarte interesant. Este convins ca aceasta revolutie va fi inabusita. Diferenta intre noi si ei este ca la noi capii opozitiei( Roman, Iliescu)au fost uniti. Acolo cei 3 lideri ai opozitiei au inceput sa bata in retragere. Este posibil sa aiba dreptate...
Liber pe net a spus…
Imi pare rau, ca acum ii iau la pumni pe tinerii care au avut curajul sa se opuna. Se pare ca le este foarte frica de comunisti ca altfel ieseau in strada si alte paturi sociale, nu numai studenti si elevi.
Anonim a spus…
Se pare ca influenta Rusiei se resimte puternic. ultimele stiri spun ca a fost arestat unul dintre cei mai bogati oameni din Moldova, sub pretextul ca a finantat manifestantii. Chiar nu-mi inchipui cum...
Liber pe net a spus…
Ruscalaii nu se lasa cu una cu doua.
Corina a spus…
Da cred ca o sa iasa urat de tot
Anonim a spus…
Am citit acum un articol in care se spune ca de aseara in Moldova a fost restrictionat accesul la Messenger si Skype si singura retea de telefonie mobila care mai merge este Moldtelecom, companie cu 50% actiuni de stat.Din cate stiu acolo mergea si Orange. Chiar ca e nasol.
Toni a spus…
Sper ca si in Moldova sa pice comunismul, dar sper sa nu fie ca la noi, sa fie in continuare condusi de "stafiile" comunismului.

Postări populare de pe acest blog

Need For Speed World

Cum se reseteaza setarile de display consola Sony PS3 ?